Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat, luni seara, că majoritatea sindicatelor din domeniul financiar au amânat acțiunile de protest planificate după ce au avut reprezentanți la minister pentru a discuta și a consulta Memorandumul privind măsurile convenite pentru implementare. Acest document a fost agreat în urma discuțiilor și pare să fi obținut acordul sindicatelor.

Într-un efort de a găsi soluții pentru revendicările sindicatelor și pentru a preveni eventualele acțiuni de protest care ar fi afectat funcționarea sectorului financiar, Ministerul Finanțelor a deschis discuții cu reprezentanții sindicatelor. Marcel Boloș a declarat că majoritatea sindicatelor au trimis reprezentanți pentru a vedea conținutul Memorandumului și pentru a avea o dezbatere cu autoritățile.

„Promisiunile pe care le-am făcut sindicatelor din finanțe săptămâna trecută au fost ghidate de responsabilitatea noastră în raport cu dezvoltarea economică echilibrată și sustenabilă a țării.

Mi-am asumat că mă voi lupta pentru profesioniștii care fac diferența. În acest sens, depunem eforturi pentru a ne asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernul României săptămâna aceasta.

Astăzi, majoritatea sindicatelor au avut la Ministerul Finanţelor reprezentanți care au putut vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, document cu care au fost de acord. Cu această ocazie, ne-au transmis că vor amâna acțiunile de protest pe care le pregăteau. 

Separat, au avut loc discuții tehnice pe tema proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru înlăturarea discrepanțelor salariale înregistrate la nivelul sistemului finanțelor publice”, a transmis Marcel Boloș.

Sindicaliștii anunțaseră inițial că vor intra într-o grevă de avertisment, marți.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Articolul precedentMarcel Ciolacu s-a întâlnit cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, la Atena: „Să ne apropiem de aderarea la Schengen”
Articolul următorAtenţionare de călătorie în Portugalia