Românii care vor să ajungă în Portugalia trebuie să fie foarte atenți pentru că, în perioada 22-25 august, în statul iberic există pericolul unor puternice incendii de vegetație. 

Următoarele regiuni sunt sub incidența incendiilor de vegetație: Portugalia Continentală: Nord, Centru, Alto Alentejo şi Algarve.

Înainte de începerea călătoriei, este recomandat cetăţenilor români să se informeze în legătură cu situaţia existentă atât pe traseu, cât şi la destinaţie şi să se evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

De asemenea, li se recomandă cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică, prin consultarea paginii oficiale de Internet a Institutului pentru Mare şi Atmosfera: IPMA – Perigo de Incendio Rural (PIR) Continente, pentru obţinerea informaţiilor actualizate.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Repubica Portugheză: +351927411628.

MAE recomandă consultarea paginilor web www.ipma.pt, lisabona.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

 
 
Articolul precedentSindicatele din Finanțe își amână protestele după consultări cu ministrul Finanțelor
Articolul următorAnunț important privind majorarea pensiilor în 2024: Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, confirmă planurile de creștere