Recuperarea papei Francisc Roma continuă bine, la aproape o săptămână după operaţia la nivelul abdomenului, a anunţat marţi Vaticanul, transmite agenţia DPA. Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, s-a odihnit bine pe parcursul nopţii de luni spre marţi, iar rezultatele analizelor sale de sânge sunt normale, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Liderul Bisericii Catolice continuă să urmeze fizioterapia respiratorie în cadrul spitalului Gemelli din Roma unde este internat.

În cursul dimineţii, papa Francisc a lucrat, a citit şi s-a rugat în capela apartamentului său privat din spital, a precizat Bruni.

Papa a fost supus unei intervenţii chirurgicale abdominale pentru risc de obstrucţie intestinală, sub anestezie generală, miercurea trecută. Potrivit chirurgului, intervenţia a fost realizată cu succes.

În timpul recuperării, papa a început să lucreze în apartamentul său papal de la etajul 10 al spitalului Gemelli şi, potrivit Vaticanului, a făcut primii paşi după operaţie.

La sfatul echipei de medici, papa Francisc nu are voie încă să stea în picioare, iar duminică nu a rostit tradiţionala rugăciune “Angelus” pentru prima dată în timpul pontificatului său.

Biroul de presă al Sfântului Scaun a trimis zilnic buletine medicale privind starea de sănătate a papei Francisc. Deocamdată nu a fost publicată nicio fotografie cu papa după intervenţia chirurgicală, notează DPA.

Articolul precedentPrezența grupării Wagner în Ucraina, sub semnul întrebării. Ce declarații a făcut liderul acesteia
Articolul următorKelemen Hunor, după ce UDMR a fost lăsat în afara guvernării: „TOTUL este în aer! La IMPUSE nu se poate lucra”