Douăsprezece persoane au fost rănite duminică, în timpul unei turbulenţe, la bordul unui avion aparţinând companiei Qatar Airways care efectua un zbor de la Doha la Dublin, relatează CNN.

Aeronava a aterizat pe Aeroportul din Dublin cu puţin înainte de ora locală 13.00 (15.00, ora României), unde au fost mobilizate serviciile de urgenţă, poliţia aeroportuară şi pompieri salvatori,

Şase pasageri şi şase membri ai echipajului au fost răniţi în acest incident, anunţă într-un comunicat aeroportul.

Zborul Qatar Airways QR107 a fost afectat de turbulenţe în timp ce survola Turcia, precizează aeroportul.

El anunţă că oferă asistenţă pasagerilor şi personalului de zbor şi subliniază că operaţiunile nu au fost afectate.

Qatar Airways declară CNN că avionul a aterizat în deplină siguranţă la Dublin.

”Un număr mic de pasageri şi (membri ai) echipajului a fost rănit uşor în timpul zborului şi primeşte în prezent îngrijiri medicale”, precizează compania.

Aceată ”problemă face acum subiectul unei investigaţii interne”, adaugă ea, subliniind că ”siguranţa şi securitatea pasagerilor şi echipajului sunt prioritatea noastră principală”.

Acest incident intervine la câteva zile după ce 104 pasageri au fost răniţi, iar un bărbat cu probleme cardiace a murit la bordul unui avion aparţinând companiei aeriene Singapore Airlines afectat de o turbulenţă gravă.

Zborul SQ321 de la Londra la Singapore, care zbura marţi cu viteză de croazieră la 37.000 de picioare (11.277 metri), a ”căzut” brusc, după care a ”ucat” câteva sute de picioare, potrivit unor date de urmărire a zborului.

El a ”căzut” şi a ”urcat” apoi în mod repetat timp de aproximativ un minut.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentPremierul Marii Britanii anunță că va reintroduce serviciul militar obligatoriu
Articolul următorVolodimir Zelenski este așteptat, astăzi, la Bruxelles