Sunt tensiuni uriașe la nivel mondial, după atacurile din Israel. Oficialii au decis că vor răspunde cu atacuri în forță și că speră ca totul să nu degenereze într-un război în zonă. În replică, Iranul avertizează: dacă vor fi atacați, vor răspunde și mai dur. Între timp, din cauza situației extrem de tensionate, este haos în țară și multe zboruri au fost anulate. 

Sunt tensiuni uriașe după atacul cumplit lansat de Iran, iar oficialii israelienii au luat, după ore de consultări, decizia de a lovi în forță, ca răspuns la bombardamentele lansate.

Situația este tot mai tensionată, iar Iranul avertizează că o posibilă ripostă ar aduce noi atacuri dure în puncte cheie din Israel. Chiar și așa, spun oamenii din cabinetul lui Benjamin Netanyahu, nimeni nu dorește un război regional.

Președintele american Joe Biden i-a transmis deja lui Benjamin Netanyahu că SUA nu vor lua parte la o contraofensivă împotriva Iranului. Avertismente similare au fost lansate și de alți oficiali de rang înalt din cadrul administrației Biden. În replică însă, oficialii israelieni le-au mulțumit SUA, Franței și Marii Britanii pentru sprijin.

Avioane de luptă staționate în România au fost trimise să apere Israelul de atacurile iraniene cu drone – SURSE

Avioane de luptă ale Marii Britanii, staționate în România, au participat și ele la doborârea dronelor iraniene. Cele șase aeronave de luptă au fost trimise în Orientul Mijlociu și au acționat pentru apărarea Israelului. 

Autoritățile de la Tel Aviv au confirmat că au doborât 99% dintre rachetele și dronele lansate de Iran, iar acest lucru a fost posibil pentru că Israelul are unul dintre cele mai bune sisteme de apărare aeriană din întreaga lume. Cea mai importantă parte a acestuia este Iron Dome, realizat în 2011 și folosit de nenumărate ori până acum.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentMobilizare fără precedent după atacul din Israel. Cabinetul de război a amânat contraofensiva israeliană
Articolul următorAtacul de la biserica din Sydney a fost un „act terorist”