Miron Mitrea a comentat, duminica seara, la Realitatea PLUS, principalele evenimente politice ale zilei.

“In Romania, primirea cu panine si sare e traditionala. Toti politicenii au trecut prin acest “protocol”. Vin alegerile la anul. este bine ca oamenii sa il vada pe Ciuca. e bine ca si el sa ii vad pe ei. 

Ministrul Finantelor este un om al credintei. El face o pauza -cum spune si el – atata timp cat lucreaza in Guvern. Marcel Bolos e pastor. E normal sa il vedem in biserica, sa stie tainele religiei. 

Ceea ce ma deranjeaza e atunci cand politicienii exagereaza. La Iasi, imi amitesc, cand politicieni treceau prin fata portii la Sf Parascheva ca sa ii vada lumea. 

Vom vedea din ce in ce mai multi politicieni dansand hore si fiind primiti cu paine si sare”, a spus Mitrea.

Despre vizita lui Ciolacu la Bruxelles si inchiderea PNRR

Consultantul politic a comentat si declaratia lui Marcel Cioloacu facuta in preambulul vizitei de la Bruxelles, care a spus ca “premierul Romaniei si ministrii din guvern nu îngenuchează și nu se ploconesc”.

“Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea unor jaloane, vizează atragerea de miliarde de euro. Cred că ipocriții care stau cu mâna întină după voturi să își aducă aminte de jaloanele și refromele trecute, că Vor fi scoase excepțiile”, spunea Ciolacu.

“Marcel Ciolacu are o problema cu PNRR. Noi toti romanii avem o problema cu PNRR. A fost scris prost. Nu se poate inchide bugetul.

Ciolacu vrea sa transmita celor care au negociat faptul ca sunt anumite greseli care trebuie corectate si ca ei vor face eforturi pentru a aduce toti bani. In opinia mea nu vor reusi sa modifice prea mult. 

Sunt anumite programe si linii de finantare care nu sunt bine puse. (…) Toate tarile care executa PNRR-ul au la ora actuala discutii cu Bruxelles si este normal sa fie asa. Cei care vorbesc sunt cei care in viata lor nu au condus un proiect mare. 

Lucrurile sunt intr-o dinamica continua. Principala capacitate pe care trebuie sa o aiba un premier si guvernul lui este aceea de a negocia”, a transmis consultantul politic. 

CITEȘTE ȘI Miron Mitrea, despre aducerea lui Ponta în Guvern

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 19 august 2023
Articolul următorExplozie a prețurilor la pompă! Cât a ajuns să coste un litru de motorină