România este împărțită între furtuni și caniculă. Astăzi se va înregistra cel mai ridicat val de temperaturi din această vară, dar vor fi și zone vizate de fenomene meteo extreme. Despre cum arată prognoza pe larg pentru acest weekend a vorbit meteorologul Alexandra Roșioară pentru Realitatea PLUS.

“Astăzi și mâine aveam în vigoare o informare meteorologică pentru disconfort termic și caniculă. Disconfortul va fi la nivel ridicat în toată țară, indicele de temperatura umezeală va depăși pragul critic. Temperaturile vor ajunge până la 36 de grade. 

În această seară sunt așteptate averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și vânt, cantități mai însemnate de apă. Mâine pe parcursul zilei vor fi averse și descărcări electrice. Cu siguranță există risc de inundații dacă vor fi cantități însemnate de apă în interval scurt de timp.

Astăzi și mâine vom avea temperaturi ridicate, de mâine temperaturile încep să scadă. De duminică nu vom mai depăși 30-31 de grade și așa vor rămâne temperaturile pentru câteva zile, în jurul normelor specifice perioadei, precipitațiile sunt așteptate în toate zonele”, a declarat Alexandra Roșioară la Realitatea PLUS.

Articolul precedentMinistrul Dezvoltării: “Am aprobat alocarea a peste 1,3 miliarde de lei pentru 114 sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale”
Articolul următorCele mai amuzante „perle” și gafe de la Evaluarea Națională 2023, proba de Limba Română