Rareș Bogdan reacționează în SCANDALUL politic dintre PNL și PSD: „Nu cedăm! Premierul Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat penal”

„Mircea Abrudean a fost un foarte bun prefect și secretar general adjunct al Guvernului în mandatele dlui Orban și Cîțu. Are cel mai înalt nivel de clasificare din partea NATO, e unul din puținii deținători de informatii clasificate NATO din România. Conduce comisia guvernamentală de evaluare a investițiilor străine.

Am mare încredere că seviciile române de informații sunt foarte bine informate. Ați văzut că regele Charles a dorit să vorbească cu șeful SRI. Nu am nicio îndoială că dl Marcel Ciolacu va cântări foarte serios și nu dorește să tensioneze relația. Vă asigur că nu vom ceda. Prim-ministrul Nicolae Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat penal cu probleme…

Nu vreau să tensionlăm lucrurile. Avem de luat bani din PNRR. Fără acești bani, România întră în cvasi faliment. Sunt multe alte probleme. Avem investiții majore. Nu cred că numirea unui om care revine, prin protocol, PNL poate crea probleme. Ne vom întâlni în coaliție la ora 15.00. PNL nu a comentat lista PSD. Nu cred că PSD poate să facă asta pentru că ar fi o jignire”, a spus Rareș Bogdan, luni.

La remerca jurnaliștilor potrivit căreia premierul PSD ar invoca și o incompatibilitate personală între el și Abrudean, Rareș Bogdan a răspuns: „Legat de compatibilități, daca nu a refuzat un condamnat penal, nu cred că este o problemă”.

Întrebat dacă se referă la Marian Neacșu, numit vicepremier PSD, care a fost condamnat definitiv în 2016 la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, după ce și-a angajat fiica la propriul cabinet parlamentar, Bogdan a spus: „Nu dau nume”.

Sunt tensiuni în Coaliție după ce noul premier Marcel Ciolacu a refuzat să-l numească pe Mircea Abrudean în funcția de Secretar General al Guvernului. Conducerile celor două partide vor avea o întâlnire, luni, la Guvern.

Articolul precedentScenariul ruperii Coaliției – Ce spune Miron Mitrea despre ipoteza lui Robert Sighiartău: Începe să facă opoziție cât e la putere
Articolul următorUltimele negocieri pentru Legea salarizării – Când intră în vigoare noua grilă salarială pentru profesori