Fifth Avenue din Manhattan a devenit verde, cu ocazia Sf. Patrick. Aproape un milion de oameni au defilat sau au participat la celebra paradă din New York.

„Ne-am întors”, a spus guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul. “Poți vedea asta în mulțime, pe fețele tuturor. Le-a lipsit asta. Le-a lipsit acea energie, acea conexiune cu alți oameni, sărbătorile, fie că sunt irlandeze sau hispanice sau orice ar fi, noi o facem cel mai bine aici. în New York City. Sunt foarte mândru că defilez astăzi aici cu colegii mei irlandezi”.

Fanfarele, interpreții și “politicienii” au sărbătorit moștenirea irlandeză, împreună cu membri ai Departamentului de Pompieri și Poliției din New York.

„Trebuie să ne reînnoim spiritul și energia, nu este o modalitate mai bună de a face acest lucru în această a 262-a paradă care a început la New York, cea mai mare de aici”, a spus primarul orașului New York, Eric Adams. „Acesta este un grup de oameni care ne-au construit sistemul de metrou, au construit Podul Brooklyn, au construit atât de mulți dintre noi cu familia lor, sprijinul lor, angajamentul lor. Mă bucur să fiu aici. Numele meu este „O’Adams” așa că mărșăluiesc în parada mea”.

Parada a început pe strada 44 de pe Fifth Avenue și și-a întins drumul până la strada 79.

“Suntem aici pentru a sărbători comunitatea irlandeză, contribuțiile sale și povestea imigranților. Este o onoare și un privilegiu să fiu aici ca o persoană irlandeză onorabilă, Letitia „Jameson”, a spus procurorul general din New York, Letitia James.

Sursa: Realitatea Din SUA

Articolul precedentBobby Păunescu: Congresul american încearcă să schimbe sistemul de vize Visa Waiver doar pentru România, ceea ce este de aplaudat
Articolul următorVideo: Lansarea cărții Educație rutieră Biciclete-Trotinete