Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a primit un mesaj dur din partea senatoarei AUR Evdochia Aelenei.

Este anchetă uriașă după moartea pensionarei din județul Constanța care a așteptat 3 ore o ambulanță. Ministerul Sănății cere explicații de la Serviciul de Ambulanță Constanța, iar conducerea acestuia se apără și spune că prioritate au avut cazurile de urgență majoră, acolo unde se aflau toți medicii. 

Pacienta de 75 de ani s-a stins la Urgențe în localitatea Băneasa, acolo unde a fost dusă de rude, pentru că ambulanțele nu mai ajungeau. In Unitatea medicala, insa, nu se afla niciun medic. In tot acest timp, în ajutorul femeii a fost trimisă o ambulanță cu asistent care să o ducă la Medgidia, dar a ajuns prea tarziu. Mai mulți parlamentari din Constanța ii cer acum ministrului Sanatatii Alexandru Rafila să aloce mai multe ambulanțe pentru că pe timpul verii numarul urgentelor se triplează. 

“Mă adresez cu indignare domnului ministru Rafila, domnule ministru, v-am cerut de nenumărate ori să ne trimiteți ambulanțe, pe litoral măcar vara, suntem la un capăt de lume în județul Constanța, toată România vine pe litoral. Populația Constanței se triplează. Familia acestea n-are ce să facă decât să aprindă o lumânare în curtea spitalului din Băneasa. O să vă iau de gât, domnule ministru!”, spune senatoarea.

Articolul precedentMarcel Boloș, nou semnal pentru reducerea cheltuielilor de la stat: Să oprim RISIPA. Nu trebuie privită ca o măsură austeră
Articolul următorObiectul pe care NU trebuie să-l oferi niciodată în dar