Banca Naţională a României (BNR) lansează astăzi, în circuitul numismatic, o monedă de argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica.

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, începând cu data de 7 august 2023, lansează în circuitul numismatic, o monedă de argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica.

Aversul monedei redă reprezentarea grafică a unei probleme de geometrie pe o foaie de matematică, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”, transmite Agerpres.

Reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Gheorghe Ţiţeica şi anii între care a trăit acesta, 1873″ şi, 1939″.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru monedă din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru monedă din argint este de 470 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Articolul precedentFilmul ‘Barbie’, încasări record în doar 17 zile de la lansare
Articolul următorȘedință crucială pentru ratele românilor. Ce decizie va lua azi Banca Națională?