Prețurile la energia electrică și la gazele naturale vor rămâne plafonate! Ministrul Energiei a dat asigurări ca măsurile compensatorii la plata facturilor de energie electrică și gaze naturale nu vor fi anulate.

Decizia Guvernului României  de a plafona prețul la energia electrică și la gazele naturale va rămâne valabilă și pentru noul sezon rece 2023-2024.

Ministrul Energiei – Sebastian Burduja a explicat faptul că cei de la Comisia Europeană permit statelor membre ale Uniunii Europene să prelungească schema de ajutor prin care se plafonează, dar se și compensează, prețurile la energia electrică și gazele naturale.

„Prețurile la consumator noi le dorim cât mai stabile și ar fi imprudent în acest moment să încercăm să reducem artificial prețurile la factură pentru că este o piață într-o evoluție continuă. Sunt toate șansele să avem cel puțin o prelungire până în primăvara anului viitor. Comisia Europeană are toată deschiderea sa permită statelor membre prelungirea schemei de compensare-plafonare până anul viitor tocmai pentru că vorbim de o piață încă impredictibilă”, a precizat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la un summit pe probleme economice care a avut loc la București.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentTraian Băsescu scapă de renumele de „turnător” la Securitate
Articolul următor40 de diplomați ruși, EXPULZAȚI din România – Putin își repatriază spionii de la București! Momente de grad zero la Aeroportul Otopeni