Acasă ECONOMIE Ministrul Energiei, în SUA: „Țara noastră are tot suportul pentru dezvoltarea programului...

Ministrul Energiei, în SUA: „Țara noastră are tot suportul pentru dezvoltarea programului nuclear civil”

România beneficiază de o largă susţinere din partea Statelor Unite ale Americii, potrivit ministrului Energiei, care a avut marţi o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat din SUA.

„Țara noastră are parte de o largă susținere din partea SUA. Astăzi am avut o serie de întâlniri de lucru cu mai mulți membri ai Departamentului de Stat.

M-am întâlnit cu C.S. Eliot Kang – Assistant Secretary – Bureau of International Security and Nonproliferation – Department of State. Experiența lui în domeniul energiei nucleare ne-a oferit baza unui dialog consistent și aplicat pe proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, dar și pe marginea SMR-urilor. La discuții a participat și Justin Friedman – Senior Advisor – U.S. Department of State, care a fost prezent în România în luna mai când am anunțat că amplasamentul primului reactor modular mic (SMR), din România, va fi amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești. Am primit asigurări că țara noastră are tot suportul pentru dezvoltarea programului nuclear civil.
Împreună cu Jose W. Fernandez – Under Secretary for Economic Growth, Energy and the Environment – U.S. Department of State – am discutat aplicat pe marginea întăririi parteneriatului strategic în domeniul energiei, de întărirea relațiilor bilaterale și comerciale dintre cele două state. Totodată, am vorbit de soluțiile pentru întărirea securității energetice și actualul context geopolitic.

Și nu în ultimul rând, în cadrul dialogului purtat cu Amos Hochstein – presidential Coordinator for Energy Security – am evidențiat faptul că ne dorim să finalizăm etapa de finanțare a reactoarelor 3 și 4 până la finalul acestui an, iar suportul financiar al partenerilor americani este unul foarte important. El ne-a transmis că urmărește cu atenție stadiul proiectului construirii celor două noi reactoare de la Cernavodă și a primului reactor modular de mici dimensiuni și SUA vor oferi tot suportul necesar pentru a fi finalizate.”

Imagine

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentVine CRIZA. Poate fi mai rău ca în 2008. Avertismentul lui Roubini, omul care a prognozat precedenta criza
Articolul următorSUA, cerință imperativă pentru ucraineni: Este CRUCIAL pentru a asigura integritatea eforturilor