Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat că aproximativ 213.000 de elevi din România vor beneficia de microbuze electrice pentru transportul școlar, în urma unei investiții de 250 de milioane de euro din fonduri PNRR.

”Această inițiativă este o măsură concretă de sprijin pentru o educație de calitate, accesibilă tuturor copiilor din România, indiferent de locul în care locuiesc.

Microbuzele electrice vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută.

Acestea vor fi echipate cu cele mai înalte standarde de siguranță și confort, oferind elevilor un mijloc de transport sigur și plăcut.

Achiziționarea de microbuze electrice este, de asemenea, o investiție în mediu. Acestea vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și la atenuarea impactului schimbărilor climatice.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este angajat în sprijinirea educației și a mediului. Această investiție este un pas important în direcția unui viitor mai sustenabil și mai echitabil pentru toți copiii din România.”, a precizat ministrul liberal Adrian Veștea.

Evenimentul a avut loc la Palatul Victoriei și a reprezentat debutul proiectului “Microbuze electrice pentru elevi” (Componenta C15: Educație, Investiția 10), derulat de Ministerul Educației – România prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR).

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreşedintele Iohannis, mesaj cu ocazia Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti: România este hotărâtă să contribuie cu toate mijloacele la îmbunătăţirea perspectivelor europene ale R. Moldova
Articolul următorEuroparlamentarul Corina Crețu: Nimeni nu știe cum s-au cheltuit două miliarde de euro primite de România de la UE