O femeie cu 98% arsuri pe suprafața corpului a MURIT. Este prima victimă DIRECTĂ. Soțul ei a murit aseară, în urma unui stop cardiac, atunci când a văzut-o. Detaliu absolut șocant în cazul tragediei de la stația GPL din Crevedia. Unul dintre angajații care asigura transferarea gazului lichefiat dintr-o cisternă în alta fuma.

În acest timp sunt anchete uriașe în Crevedia, acolo unde au avut loc mai multe explozii devastatoare la stația GPL care funcționa de ani buni fără autorizație. Polițiști, experți judiciari, criminaliști specialiști în explozibili și inspectori ai muncii fac verificări la sânge la stația care a sărit în aer.

LIVE TEXT AICI

În urma celor 3 explozii violente, o persoana murit după ce a făcut infarct, iar numărul răniților depășește 50, cei mai mulți fiind pompieri. 4 dintre ei au fost transferați deja la spitalele din străinătate, iar alți 7 vor fi trimiși în scurt timp.

Pe de altă parte, pericolul se pare că nu a dispărut complet, o echipă de pompieir stropește și duminică o cisternă, pentru a o răci.

Bărbatul care a murit sâmbătă seara în urma exploziei de la depozitul GPL din Crevedia, a făcut stop cardiac în momentul în care și-a văzut soția, arsă în proporție de peste 95% din suprafața corpului.

INFORMARE RĂNIȚI 

Spitalul Floreasca:

26 pacienti dintre care 3 intubati
3 pacienti prezntare in urgenta  fara a ramane internati

Spitalul Bagdazar:
11 pacienti internati dintre care 3 intubati ,2 dintre ei necunoscuti ,unul roman si unul asiatic

Spitalul de arsi:
2 pacienti internati 
2 tratati in ambulator

Spitalul Universitar:
1 pacient internat, neintubat

Spitalul Elias:
1 pacient internat, neintubat 

Total :-41 pacienti internati ,din care 6 intubati 
 -5 pacienti prezentati in abulatorii si plecat acasa

INFORMARE RĂNIȚI – SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ BUCUREȘTI

Bilanț actualizat, în urma raportului de gardă și a evaluărilor permanente la patul pacienților: 

În Spitalul Clinic de Urgență București au ajuns 31 de pacienți (dintre care 5 intubați) ca urmare a exploziei care a avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

În acest moment, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 3 intubați. Toți pacienții au fost operați, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopții. O parte dintre ei au fost supuși și astăzi unor proceduri operatorii.

2 pacienți au fost transferați la Bruxelles. Pentru alți 6 pacienți se fac în acest moment demersuri pentru transferul lor în străinătate.

Cei 3 civili din explozia inițială sunt în stare foarte gravă. Nu suportă transport în acest moment.  Restul pacienților sunt stabili sau cu evoluție ușor favorabilă.

Imagine aeriană: sursă Digi24

Imagini de la epicentrul exploziilor de sâmbătă seară amintesc de cele din orașele ucrainene distruse de bombardamentele rusești.

 

Imagine

Urmările exploziei (foto: Alexandru George)

Imagine

 

Articolul precedentSolidaritate în toată țara. Coadă la centrele de transfuzii. Vezi în ce orașe poți dona sânge
Articolul următorTrafic deviat pe DN 1A, din cauza tragediei de la Crevedia. Care sunt rutele ocolitoare între București și Ploiești?