Selecţionatele de tineret ale Franţei şi Elveţiei s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal Under-21 din România şi Georgia, în timp ce Germania, deţinătoarea titlului continental, a ocupat ultimul loc în grupa sa şi a părăsit competiţia.

Franţa a câştigat cu victorii pe linie Grupa D, de la Cluj-Napoca, în ultimul meci surclasând cu 4-1 Elveţia, adversara României în campania pentru 2025.

”Les Bleuets” s-au impus prin golurile marcate de Amine Gouiri (16 – penalty), Bradley Barcola (65), Rayan Cherki (76) şi Maxence Caqueret (81), respectiv Dan Ndoye (35).

Echipa antrenată de Sylvain Ripoll va întâlni în sferturi formaţia Ucrainei, clasată pe locul secund în Grupa B, a României, în timp ce Elveţia va înfrunta Spania.

Italia, care păstra şanse de a merge mai departe, a fost învinsă cu 1-0 la Cluj-Napoca de formaţia Norvegiei, deja eliminată din competiţiei. Unicul gol a fost înscris de Erik Botheim (65). Ambele au ratat calificarea în sferturi pentru un singur gol.

Surpriza turneului final este eliminarea campioanei Germania, care a ocupat ultimul loc în Grupa C, cu un singur puncte. Echipa antrenată de Antonio Di Salvo a fost învinsă de Anglia în ultimul meci, cu 2-0, prin golurile marcate de Cameron Archer (4) şi Harvey Elliott (21).

Anglia a câştigat toate cele trei meciuri din grupă cu acelaşi scor, 2-0.

Israelul s-a calificat în sferturile de finală în urma unei victorii în faţa Cehiei, cu scorul de 1-0, prin golul lui Omri Gandelman (82), în condiţiile în care cehilor le era suficient un egal pentru a merge mai departe.

Cum Georgia a câştigat Grupa A, gazdele vor juca în sferturi contra Israelului, în timp ce Anglia va înfrunta Portugalia.

Clasamente
Grupa C
1. Anglia 9 puncte
2. Israel 4
3. Cehia 3
4. Germania 1

Grupa D
1. Franţa 9 puncte
3. Elveţia 3
2. Italia 3
4. Norvegia 3

Programul sferturilor de finală
Sâmbătă 1 iulie
Sfert1: Georgia – Israel (Paiceadze Stadium – Tbilisi, 19:00)
Sfert3: Spania – Elveţia (Stadion Giuleşti – Bucureşti, 22:00)
Duminică 2 iulie
Sfert2: Anglia – Portugalia (Şenghelia Arena – Kutaisi, 19:00)
Sfert4: Franţa – Ucraina (Cluj Arena – Cluj-Napoca, 22:00)

SURSA: Agerpres

Articolul precedentSONDAJ: Doar 40% dintre angajaţii din România merg zilnic la serviciu. O treime lucrează de acasă
Articolul următorRomânii, bulgarii și grecii lucrează cel mai puţin la computer dintre toate statele din Uniunea Europeană