Se întâmplă uneori să rămânem fără balsam de rufe în cele mai nepotrivite momente. Însă, balsamul de rufe poate fi înlocuit cu un ingredient pe care-l ai în casă. În acest fel vei putea scăpa de mersul la magazin, iar rufele tale vor avea un miros plăcut.

Nu puține sunt situațiile în care putem rămâne fără balsam de rufe. Însă, acesta poate fi înlocuit cu două produse pe care le avem în casă. Este vorba despre oțet și bicarbonat, care fac adevărate minuni. Pentru a putea obține o soluție înlocuitoare a balsamului de rufe, poți combina aceste ingrediente cu puțină apă. Pentru un miros plăcut, poți adăuga și ulei esențial. Aroma acestuia poate fi aleasă în funcție de gusturile și preferințele fiecăruia.

Metoda care-ți salvează portofelul

Pentru ca această soluție să iasă, este necesar să respecți cantitățile. Pentru fiecare două măsuri de apă se pune o jumătate de cană de oțet. Apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu. La acestea se adaugă și o lingură de oțet. Aceste ingrediente se amestecă că o lingură.

După ce aceste ingrediente sunt amestecate, poți adăuga și uleiul esențial. Hainele își vor meține astfel mirosul timp de câteva zile. Dacă nu reușiți să folosiți toată cantitatea de produs, puteți să o refolosiți. Înainte de a o refolosi, trebuie să ai grijă o agiți. În așa fel, compoziația își va reveni la forma normală.

Nu numai hainele îți vor mulțumi ci și portofelul. În acest fel, vei putea economisi bani. Mai mult, folosind această metodă vă veți asigura că balsamul folosit este unul sănătos atât pentru piele cât și pentru haine.

Cum poți albi hainele cu ajutorul bicarbonatului?

Bicarbonatul poate fi folosit și în alte moduri. De exemplu, bicarbonatul poate fi folosit pentru curățarea hainelor albe. Acesta poate reda albul dorit. Tot ce trebuie să faci este să amesteci sarea cu bicarbonatul. Și de această dată va trebui să ai grijă la cantități.

Pentru a obține albul dorit e necesar să amesteci jumătate de ceașcă cu sare cu  o treime de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă clocotită. După ce te asiguri că ingredientele s-au dizvolvat, poți pune compoziția peste hainele albe. Lasa-le la înmuiat pentru 30 de minute. Tot ce trebuie să faci după aceea este să le bagi la spălat.

Articolul precedentDAN AIR, singurul operator de pe Aeroportul Ghimbav anunță intenția de a-și suspenda zborurile regulate din Brașov
Articolul următorCFR amenință cu grevă la 1 iulie! Circulația ar putea fi afectată grav în plin sezon estival