Administrația  Națională de Meteorologie a transmis Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru astăzi. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru o mare parte a României. 

Potrivit ANM, fenomenul va afecta jumătate din țară în intervalul orar 10:00-22:00 și va aduce averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de vânt cu rafale de peste 50 km/h, vijelii și grindină.

Zonele cele mai afectate vor fi Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei precum și zonele montane. În aceste regiuni, se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55-60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Autoritățile avertizează populația să ia măsuri de precauție pentru a evita potențialele pericole cauzate de aceste fenomene meteorologice și să se informeze înainte de a se deplasa în zonele afectate.

Articolul precedentRomânia NU va putea elimina procentul de 9,4% din PIB pentru plata pensiilor – Negocierile la Bruxelles au eșuat
Articolul următorȘoc la Londra. Ministrul Apărării, Ben Wallace, și-a dat demisia