Cântărețul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual și trafic de persoane.

Cântărețul american R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual și trafic de femei și minore.

În septembrie, un juriu din New York l-a condamnat pe artistul R. Kelly, în vârstă de 55 de ani, pentru abuz sexual. Artistul, al cărui nume real este Robert Sylvester Kelly, a petrecut deja aproape trei ani după gratii.

 

Câștigător a trei premii Grammy, R. Kelly a fost găsit vinovat de încălcarea legii Mann, care interzice traficul de persoane interstatal în SUA.

Procurorii l-au acuzat pe Kelly de folosirea faimei și averii sale pentru a atrage victime, promițându-le că le ajută cu carierele lor muzicale. Câteva dintre acestea au depus mărturie că erau minore când el le-a abuzat sexual.

 

Cântărețul a fost acuzat timp de două decenii, însă nu a fost dat în judecată decât atunci când victimele au dat interviuri televizate despre abuzurile suferite din cauza lui, potrivit BBC.

11 persoane s-au plasat drept părți acuzatoare – nouă femei și doi bărbați care au descris umilirea și violența sexuală.

În procesul de la New York, care a început pe 18 august 2021, Kelly s-a confruntat cu acuzaţii de trafic de persoane, hărţuire, pornografie infantilă, răpiri şi muncă forţată. Fostul star a negat toate acuzaţiile împotriva sa şi a pledat nevinovat.

În timpul procesului, procuratura a încercat să demonstreze că R. Kelly nu numai că este un prădător, dar echipa sa i-a permis comportamentul mult timp.

 

Acesta este primul caz din mai multe împotriva lui R. Kelly, pentru că el se confruntă cu acuzaţii în mai multe state, inclusiv în Illinois şi Minnesota.

Sursa: Realitatea Din SUA

Articolul precedentMarcel Ciolacu: România a fost, este și va fi întodeauna un partener solid și de încredere al SUA
Articolul următorDirectorul serviciilor de informații americane: „Putin încă vrea să ia Ucraina. Poate folosi chiar arme nucleare”