Cel puțin 52 de persoane au fost ucise, vineri, într-o explozie îndreptată împotriva unei procesiuni religioase organizate într-o provincie din sud-vestul Pakistanului. Alte 130 de persoane au fost rănite. Informația a fost confirmată de autoritățile pakisteneze, care vorbesc despre o explozie provocată de “elemente teroriste”.

Din informațiile existente, explozia a avut loc în momentul în care publicul se aduna la o procesiune în vederea marcării naşterii profetului Mohamed. 

Ministerul pakistanez de Interne a confirmat o explozie provocată de către ”elemente teroriste”.

”Atacul asupra unor persoane nevinovate care au venit să participe procesiunea de la sărbătoarea Mawlid este un act odios”, denunţă într-un comunicat ministerul de la Islamabad.

Ministrul informaţiilor provinciei Balucistan, Jan Achakzai, a anunţat într-o postare pe X că numărul victimelor este pe cale să crească, fără să facă alte precizări.

Această sărbătoare a naşterii profetului Mohamed este acceptată de majoritatea curentelor islamului, însă unii musulmani o condamnă.

Articolul precedentPrognoza meteo pentru toată luna octombrie – Vremea ne surprinde cu fenomene anormale pentru această perioadă
Articolul următorCombaterea AVC, o prioritate la nivel național. Rafila promite module de educaţie pentru sănătate în școli, din 2024