Dezvăluiri incendiare despre caracatița politică și economică din spatele firmei care deține stația GPL care a pulverizat un cartier întreg din Crevedia

Exploziile în lanț de la Crevedia, de sâmbătă, 26 august, a provocat două decese printre locuitorii din jurul stației GPL și rănirea a altor 56 de persoane, dintre care majoritatea pompieri.

Incredibil: Bărbatul mort la Crevedia făcut timp de doi ani sesizări din cauza mirosului de gaz

Imediat au fost activate planurile roșu și alb de intervenție, iar la fața locului a avut loc o mobilizare impresionantă de forțe de intervenție.

Momentul celei de-a doua explozii de la Crevedia, surprins de la mică distanță de echipe TV – VIDEO

Firma implicată în explozia de la Crevedia în urma căreia două persoane au decedat, iar alte 56 sunt grav rănite a mai fost la un pas să declanșeze o catastrofă, în 2017. În urmă cu șase ani, 500 de persoane au fost evacuate din comuna Traian, județul Brăila, asta după ce o cisternă care aparținea firmei care a produs dezastrul de la Crevedia avea pierderi mari de gaze. 

Cine este în spatele FLAGAS SRL, care deține stația GPL din Crevedia

Patronul firmei FLAGAS SRL, cea care deține stația GPL la care s-a produs explozia din Crevedia are în spate o adevărată caracatiță politico-financiară. 

Cinci firme în care Ionuț Doldurea este acționar, sunt conectate la contracte cu statul, în valoare totală de peste 4,5 milioane de lei… Vorbim despre contracte cu primării conduse în bună parte de PSD.

FLAGAS SRL, cea despre care ies la iveală multe informații în aceste zile, a fost înființată acum un sfert de veac, în decembrie 1997 și îi are ca acționari pe Ionuț Doldurea și pe un apropiat al său, Cosmin Stângă. În 2022, societatea avea o cifră de afaceri de aproape 596 de milioane de lei, iar profitul de peste 32 de milioane de lei. Potrivit Hotnews, societatea a câștigat, în ultimii 5 ani, 54 de contracte prin achiziție directă, în valoare de 1,6 milioane lei. Obiectul acestora este achiziționarea de combustibili.

Cei mai mulți bani sunt dați prin achiziție directă de Primăria Bolintin-Vale, peste 700 de mii de lei.  Aici, primar este social democratul Daniel Trăistaru. Primăria comunei Moara Vlăsiei, din județul Ilfov, condusă de liberalul Andrei Filip, a dat peste 500 de mii de lei. Iar Primăria Cervenia, din Teleorman, condusă tot de un social democrat, a dat 110 mii de lei.

FIRMA BEIZADELEI, CONTRACTE BĂNOASE CU PRIMĂRIILE

Primăria Bolintin-Vale (Giurgiu) – 721.000 lei
Primăria Moara Vlăsiei (Ilfov) – 528.000 lei
Primăria Cervenia (Teleorman) -110.000 lei
SURSA: Hotnews

Compania fiului primarului din Caracal mai are contracte cu alte 8 primării din Giurgiu, Călărași și Dâmbovița.

Acum, după explozia de la Crevedia în care zeci de pompieri au fost răniți, iese la iveală faptul că FLAGAS SRL a fost amendată de mai multe ori de ISU pentru nereguli legate de nerespectarea măsurilor de securitate la incendiu. În toamna anului 2020, firma anunțase autoritățile că închide punctul de lucru din Crevedia, însă stația era închisă doar în acte.

Iar caracatița din jurul lui Ionuț Doldurea se întinde mult mai mult de atât. O altă firmă strâns legată de familia primarului din Caracal are contracte de peste 2,4 milioane lei cu statul. Vorbim despre societatea Rombeer Crîngașu care are ca acționar unic firma Flagas SRL, deținută de Ionuț Doldurea.

Acestă societate, cu o cifră de afaceri de 290 de milioane de lei și profit de peste 9 milioane de lei, a câștigat în ultimii 5 ani 273 de contracte cu statul, prin achiziție directă, în valoare de peste 2,4 milioane lei. Toate se referă la achiziția de combustibili.

O altă firmă, Dolchimex SRL, înființată tot în urmă cu peste două decenii, este deținută de fiii primarului din Caracal, Ionuț Doldurea și Cristian Doldurea. Și aceasta a câștigat, potrivit Hotnews, 109 contracte prin achiziție directă, în valoare de peste 340.000 lei, în ultimii 5 ani.

Totodată DOLMO GIOVANNI & SORIN S.R.L. și CRIANA GAS SRL sunt alte societăți la care Ionuț Doldurea e acționar. Ambele au câștigat, de asemenea, contracte cu statul, prin achiziție directă.

Anul trecut, Doldurea junior a înființat o nouă companie, MOTBEN SRL, alături de același asociat din firma care deține stația GPL care a explodat, Cosmin Stângă.

Articolul precedentDeficitul bugetar a explodat în primul semestru. Date oficiale de la Ministerul Finanţelor
Articolul următorDinamo s-a calificat în grupele Cupei României