Bronzatul cu bere a devenit noul trend pe TikTok. Mii de fete, cele mai multe adolescente, se filmează înainte şi după aplicarea berii pe piele ca alternativă la autobronzant.

În loc să recurgă la metode de protecție solară adecvate, aceștia au adoptat ideea de a folosi bere pentru a obține un bronz închis și durabil, considerând că aceasta este o opțiune mai economică și durabilă.

Cu toate acestea, această abordare poate avea consecințe grave.

Conform susținerilor promovate de susținătorii acestui trend de pe platforma TikTok, se afirmă că compușii precum zaharurile și acizii din compoziția berii pot ajuta la intensificarea bronzului și menținerea aspectului tânăr al pielii, datorită antioxidanților.

Experții în domeniul dermatologiei și sănătății resping aceste afirmații și subliniază absența unor dovezi științifice care să susțină aceste efecte.

În plus, utilizarea berii în scopul bronzării poate să conducă la consecințe negative pentru piele. În cel mai benign caz, aceasta poate provoca arsuri solare și îmbătrânire prematură a pielii.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentNicolae Ciucă, replică după ce Marcel Ciolacu a amenințat cu DEMISIA: „Nu s-a pus problema ca PNL să nu își asume aceste măsuri”
Articolul următorVremea o ia complet razna – După o caniculă teribilă, meteorologii anunță temperaturi scăzute: Minime chiar și de 8 grade