Cu toate că Guvernul anunță măsuri pentru scăderea prețului la alimentele de bază, pe de altă parte ministrul Finanțelor anunță că mâncarea se va scumpi. Vor crește taxele și este de așteptat ca acest lucru să se resimtă și la raft.

 

Ministrul Finanțelor aruncă bomba. Mâncarea se va scumpi! Boloș spune că TVA va rămâne scăzut doar pentru produsele de bază, pentru celelalte produse agroalimentare TVA trebuie să crească de la 9 la sută cât este în prezent la 19 la sută.

“E o măsură care trebuie discutată în coaliție și la nivelul Guvernului României (creşterea TVA pentru anumite alimente de la 9% la 19%).

Ce pot să vă spun cu certitudine este că în momentul de față pentru sectorul agroalimentar, avem această cotă redusă de TVA de 9% pentru toate produsele agroalimentare, că avem 9% aplicat orizontal pentru toate produsele alimentare, iar noi discutăm de acest pachet de alimente de bază.

Restul de produse alimentare ar urma să intre pe cota standard de TVA (19% – n.r.) și care s-ar aplica pentru toți consumatorii și pentru întreaga populație”, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, luni, la o televiziune de știri.

Articolul precedentHANDBAL: CSM București și Rapid și-au aflat adversarele din viitoarea ediție a Ligii Campionilor!
Articolul următorCARAVANA ANTI MAFIA – Anca Alexandrescu și echipa Culisele Statului Paralel ajung în județul Buzău