Deputatul Francisc Tobă a încetat din viață, în urmă cu scurt timp, din cauza unei boli nemiloase. El a intrat în Parlament, pe listele AUR, după alegerile din 2020, dar a părăsit partidul, În ultima perioadă activa în formațiunea Alianța Pentru Patrie (APP) înființată de Codrin Ștefănescu, potrivit evz.ro.

Deputatul Francisc Tobă a murit marți, 15 august, în jurul orei prânzului, din cauza unor probleme medicale grave. În vârstă de 70 de ani, deputatul Tobă suferea de o boală incurabilă.

Francisc Tobă a fost ales în Parlament, pentru al doilea mandat, în anul 2020, pe listele partidului AUR, condus de George Simion. Deputatul Tobă a fost ales în județul Brașov pe listele AUR, fiind la acel moment membru al formațiunii Neamul Românesc. După alegeri, AUR l-a exclus și a cerut ca mandatul său să nu fie validat. El a părăsit formațiunea în urma unei dispute dintre partidul lui Simion și formațiunea Neamul Românesc.

Numele lui deputatului Francisc Tobă apare în dosarul represiunii de la Sibiu, din timpul Revoluției din 1989. Francisc Tobă era la al doilea mandat de parlamentar, după ce în anul 1992 a fost ales pe listele PDSR, partidul lui Ion Iliescu, actualul PSD.

În ultimele luni, după ruptura de AUR, Francisc Tobă a activat în politică ca membru al Alianței pentru Patrie, formațiune înființată de Codrin Ștefănescu, din care a făcut parte și Liviu Dragnea.

Articolul precedentKlaus Iohannis, mesaj de Ziua Marinei: Suntem lângă o zonă de război. Securitatea la Marea Neagră e în pericol
Articolul următorO nouă variantă COVID câștigă tot mai mult teren și duce la spitalizări. Experții OMS, în alertă